Velkommen til bloggen min!

Hei. Jeg ønsker deg stor velkomst. Mens du skikker gjennom bloggen min så hadde det vært hyggelig om du la igjen noen ord etter deg.


tirsdag 12. januar 2010

Tsjetsjenia

Tsjetsjenia er en republikk i den russiske føderasjonen beliggende i den nordlige del av

Kaukasus. President: Ramzan Kadyrov
Statsminister: Ramzan Kadyrov
Areal: 19 300 km²

Tsjetsjenia ligger i nordskråningen til den store kaukasusfjellkjeden, og på den tilliggende tsjetsjenske sletten og lavlandet på nordsiden av Terekelva. Klimaet er temperert kontinentalt. Årlig nedbør varierer mellom 300 og 1000 mm. Republikken grenser til Georgia og de russiske enhetene Dagestan, Ingusjetia, Nord-Ossetia og Stavropol. Administrativ oppdeling er 14 distrikter, fem byer og fire tettsteder. De fem byene er I 2002 hadde Tsjetstjenia Tsjetsjenia ligger i nordskråningen til den store kaukasusfjellkjeden, og på den tilliggende tsjetsjenske sletten og lavlandet på nordsiden av Terekelva. Klimaet er temperert kontinentalt. Årlig nedbør varierer mellom 300 og 1000 mm. Republikken grenser til Georgia og de russiske enhetene Dagestan, Ingusjetia, Nord-Ossetia og Stavropol. Administrativ oppdeling er 14 distrikter, fem byer og fire tettsteder. De fem byene er: Groznyj (Грозный) (hovedstad) 210 720 innbyggere (2002) Urus-Martan (Урус-Мартан) 55 000 innbyggere (estimert for 2005) Sjali (Шали) 40 356 innbyggere (2002) Gudermes (Гудермес) 33 756 innbyggere (2002) Argun (Аргун) 25 698 innbyggere (2002) I 2002 hadde Tsjetsjenia 365 560 innbyggere, det er utrolig lite i forhold til andre land eller republikk som vi skal kalle det. Men grunnen til det er da at folk har flykta fra Tsjetsjenia for å overleve og de aller fleste har jo da dødd pgv krig. Tsjetsjenia har krigd i tilsammen over 400 år med pauser osv.

En del av dette har jeg hentet fra Wikipedia.org
http://no.wikipedia.org/wiki/Tsjetsjeniaa



Tsjetsjensk flag:









Dette er det gamle flagget.













Dette er det nye flagget.






Dette er en film av Tsjetsjenia i selve filmen
ser du hvordan Tsjetsjenia så ut for noen år tilbake
også er det da et dikt på norsk.



Denne filmen har jeg hentet fra Youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=QNfQSiuXBQw



Dette er en film av Tsjetsjenia i 2009.


Denne filmen har jeg også hentet fra Youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=fZBgJHKxzPo







3 kommentarer:

  1. Her har du lagt ut mye bra informasjon! Mye jeg ikke visste om fra før om Tsjetsjenia! Ble litt nysgjerrig på flaggene, hvorfor ble flagget byttet ut, og hva symboliserer flaggene?

    SvarSlett
  2. Flagget har ikke byttet.Det er pro-rusiske folk i tsjetsjenia vil at alt skal byttes ut, at tsjetsejnia skal være en del av russland. Det skjer aldri, at vi blir en del av russland.

    Hvis folk snakker sånne ting, så er nasjonal-fiende

    SvarSlett
  3. Flagget vår symboliserer:
    Ulven betyr at vi er i mange klan-unioner. Det vil si at vi er aldri aleine. Vi har omkring 130 unioner.f.eks jeg tilhører til (JALHO).
    Grønt symboliserer Islam.Hvit fred og rødt tap og blod som jeg husker bestefaren fortelle.
    Flagget ble ikke byttet ut blant mennesker men den ble byttet blandt de som leder landet vårt.

    SvarSlett